Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Modern bir Leyla ile Mecnun masalı

Düzenleyen:
Modern bir Leyla ile Mecnun masalı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Emily Robbins’in romanı “Aşk İçin Bir Kelime” (A Word For Love) Türkiye’deki okurlarla buluştu. Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini alan eser, Leyla ile Mecnun’un hikayesinin yazılı olduğu el yazması kitap için Suriye’ye giden Amerikalı bir gencin yaşadıklarını işliyor.

Kitaptaki yolculuk şöyle: Amerikalı Bea, gerçek aşkı hissetmeye kararlıdır ve Leyla ile Mecnun’u okumak için değişim öğrencisi olarak Suriye’ye gider. Ancak Suriye’de iç savaşın baskısı her geçen gün daha da hissedilmektedir. Bea, bir ailenin yanında yaşamaya başlar. Bu evde hayat, kendi kültüründen oldukça farklıdır. Bea’nin kitaba ulaşması hiç de kolay olmaz; günlerini kütüphanede, kitap bekleyerek geçirir. Yine de vazgeçmez. Azmi, kaderinin kapısını aralar ve kendini gerçek bir Leyla ile Mecnun masalının içinde bulur. Kaldığı evin Endonezyalı hizmetçisi Nisrine ile sokağın karşısındaki karakolda polis olarak çalışan Adel arasındaki imkansız aşkı fark etmiştir.
Khaled Hosseini’nin, “Robbins’in melodik dramı bir savaş ve aile hikayesi ama her şeyden öte, dizginlenemez bir aşkın sevinç nidası” yorumunda bulunduğu kitap, gerçeklerden yola çıkan hikayesi ile dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...