Yeni sezon dopdolu başlıyor sanatın ilkbaharı

Düzenleyen:
Yeni sezon dopdolu başlıyor sanatın ilkbaharı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatseverleri bir araya getiren faaliyetlerin yanında büyük sanat merkezleri de kapılarını ilk defa eylülde açacak…

Murat Öztekin - Mevsimin yazdan güze döndüğü günlerde sanat tekrar canlanacak... Yeni sergiler, yeni filmler ve kitap fuarları sezonun başladığı ay olan eylülde meraklılarıyla buluşmaya başlayacak. Her sene sanatseverleri bir araya getiren faaliyetlerin yanında büyük sanat merkezleri, kapılarını ilk defa bu sezonda açacak… 
Türkiye’deki en büyük sanat organizasyonlarından biri olan Contemporary Istanbul (CI) bu yıl 14. edisyonuyla kapılarını sanatseverler için açacak. 12-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Rumeli Salonu’nda yapılacak sanat fuarı, yerli ve yabancı 70’in üzerinde galerinin eserleriyle “dünyanın sanatını” İstanbul’a taşıyacak. 

16. İstanbul Bienali de 14 Eylül’de kapılarını açacak. Bienal sergileri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Pera Müzesi ve Büyükada’da seyircilerle buluşacak

PEŞ PEŞE SERGİLER

İstanbul Modern ise Canan Tolon’un 1980’li yıllardan günümüze sanat birikimini yansıttığı “Canan Tolon: Sen Söyle” adlı sergiye 6 Eylül’de ev sahipliği yapmaya başlayacak. Yapı Kredi Kültür Sanat da, yeni yaşını kutladığı “75. Yıl Sergileri” çerçevesinde Halil Altındere’nin sihirli resimlerinin yer aldığı sergiyi, 11 Eylül’de açacak. Bozlu Art Prject’de de yeni sezonda yeni sergilerle gelecek. 

KİTAP FUARI ZAMANI

Eylül ayında kitap fuarları da geliyor. 5. İstanbul Uluslararası Arapça Kitap Fuarı 21-29 Eylül’de Türkiye Yazarlar Birliği tarafından kitapseverlerle buluşturulacak. Eylül ayı sonunda Manisa Kitap Fuarı, Kütahya Kitap Fuarı ve 7. Diyarbakır Kitap Fuarı gerçekleştirilecek.

Yeni sezon dopdolu başlıyor sanatın ilkbaharı

FİLM FESTİVALİ MEVSİMİ

Önümüzdeki ay film festivalleri açısından da renkli geçecek. 26. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali, 23-29 Eylül tarihlerinde yapılacak.

İstanbul Bağımsız Filmler Festivali ise 13-22 Eylül tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Her yıl Türk filmlerini Bodrum ve Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adası’nda buluşturan “Bodrum Türk Filmleri Haftası”, ise 19-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. 20. Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali de “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla 25- 28 Eylül tarihleri arasında tertiplenecek.  

Yeni sezon dopdolu başlıyor sanatın ilkbaharı

YENİ MEKÂNLAR GELİYOR

Sanatseverleri heyecanlandıracak gelişmelerin arasında İstanbul’da ve Anadolu’da açılacak yeni sanat merkezleri de var. 

Dolapdere’deki modern binasına taşınan Vehbi Koç Vakfına bağlı Arter, altı kata yayılan dört bin metrekarelik sergileme sahasıyla büyük topluluklara hitap edecek. Arter, hem koleksiyonundan hem dışarında oluşturduğu yedi sergi ile sezona merhaba diyecek. Yeni sezonda Beyoğlu’nda yeni bir mekân daha açılıyor. İstiklal Caddesi’ndeki tarihî Meymenet Han, varlığını yeni bir sanat ve kültür kurumu olarak “Meşher” adıyla 13 Eylül’den itibaren devam ettirecek. Bir sanat mekânı da Anadolu’da açılıyor. Tanınmış Japon mimar Kengo Kuma’nın tasarladığı Odunpazarı Modern Müze (OMM) önümüzdeki ayın başında  Erol Tabanca’nın şahsi koleksiyonundan meydana getirilen bir sergiyle sanatseverlere merhaba diyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...