Kültüre yeni bir soluk

Kültüre yeni bir soluk

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Albaraka Türk, yayın faaliyetlerini genişleterek artık “Albaraka Yayıncılık” adı altında devam ettirecek.

MURAT ÖZTEKİN

Türkiye’de yayıncılık yapan güçlü kurumlara bir yenisi daha eklendi. Yirmi senedir çeşitli eserler basan Albaraka Türk, yayın faaliyetlerini artık “Albaraka Yayıncılık” adı altında daha geniş çerçeveli olarak devam ettirecek. Yayınevi dün ilk eserlerini bir basın toplantısıyla tanıttı. Burada konuşan Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, okuyucuya yeni bakış açısı kazandıracak eserleri neşredeceklerini söyledi.

YELPAZE GENİŞLEYECEK
Sorularımızı cevaplayan Albaraka Türk Kültür Sanat ve Yayıncılık Genel Müdürü Ahmet Faruk Çağlar ise yayın yelpazelerini genişlettiklerini kaydederek “İlk kitaplarımız finans ve yönetim sahalarında oldu. Adım adım bu kitap yelpazesi genişleyecek, psikolojiden sosyolojiye, tarihten edebiyata kadar birçok dalda eseri okuyucuyla buluşturacağız. Önümüzdeki haftalarda İstanbul’da yapılacak TÜYAP Kitap Fuarı’nda 20 kitapla okuyucumuzun karşısında olacağız” dedi.  
Çağlar, Türkiye’de okuma alışkanlıklarına katkı sunmayı gaye edindiklerini ifade ederek şöyle konuştu: Türkiye’nin hem mazisiyle hem de iddialarıyla örtüşmeyen bir okuyucu kitlesi var. Düşük okuma rakamları da bunu bize gösteriyor. Bu yüzden ısrarla, kâr maksadı gütmeden yayıncılık yapmayı planlıyor, Türk okuyucularını nitelikli eserlerle buluşturmayı hedefliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...