Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sinemaya yeni doping

Sinemaya  yeni doping

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı sinemaya verdiği destekleri genişletti. Dün Resmî Gazete’de yayımlanan iki yeni yönetmelikle artık yabancı film yapım, dizi film, yerli film gösterim ve ortak yapım türlerinde de destek verilelecek.

Damla Peker ANKARA

Ayrıca  Film Çekim Koordinasyon Komisyonlarının kurulmasına imkân sağlanacak. Yönetmelikle nitelikli yerli filmlerin daha çok seyirci ile buluşturulabilmesi için bu filmleri gösterecek sinema salonları da Bakanlık tarafından desteklenecek. Yabancı film yapımcılarına Türkiye’de harcadıkları tutarın yüzde 30’una kadarının iade edilebilmesi maksadıyla “Yabancı Film Yapım Desteği” de yeni bir destek türü olarak yer alacak.

DİZİLER DE DÂHİL
Yönetmelikle artık 150’den fazla ülkeye ihraç edilen ve yayınlandığı ülkelerde büyük alakayla takip edilen dizi filmler de destekleniyor. Ancak bir dizi filmin desteklenmesi için en az üç kıtada, 10 ülkeye en az bir sezon olarak ihraç edilmesi gerekecek. Dizilerin desteklenmesinde Türkiye’nin millî kültürüne yapacağı katkılar da dikkate alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...