Türk Edebiyatı dünyaya açılıyor

Türk Edebiyatı dünyaya açılıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk edebiyatını dünyaya daha aktif şekilde tanıtmak için bir platform ortaya çıktı. İstanbul Fellowship ve TURLA projelerinin çatı markası olarak oluşturulan “Turkish Culture Abroad” (TURCA) önceki gün İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) tanıtıldı.

MURAT ÖZTEKİN

Basın Yayın Birliği Başkanı Emrah Kısakürek, Türk edebiyatının dünyaya açılması için çaba gösterdiklerini kaydederek “İstanbul’un telif ticaretinin merkezlerinden biri olmasını arzu ediyoruz. Dünyanın her yerindeki fuarlara gidemeyecek yayıncılara bir imkân sunup onların da eserlerinin yurt dışında tanıtılmasına çalışıyoruz” dedi. TURCA Genel Koordinatörü Esra Ceceli ise “TURCA markası altında yurt dışı kültür sanat projeleri yapmayı planlıyoruz. Bütün bu çalışmalara yeni kültür etkinlikleri de ekleyeceğiz. Bu yıl yazarlarımızla gideceğimiz, yazarların kitaplarını anlatacakları buluşmalar da yapılacak. Ayrıca Türkiye’nin tanıtımının yapılacağı Türkiye’nin edebiyat aktarılmış önemli değerlerinin anlatılacağı etkinlikler de düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Faaliyette, bu yıl beşincisi 3, 4, 5 Mart’ta gerçekleştirilecek İstanbul Fellowship programının tanıtım filmi de gösterildi. TURCA markasının, kültürel diplomasinin mühim aktörlerinden olması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...