Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkçenin kökleri gözler önünde

Türkçenin kökleri gözler önünde

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkolog Prof. Dr. Andreas Tietze’nin Türkçenin 7 asrını aydınlatan kitabı ölümünden 17 yıl sonra tamamlandı.

MURAT ÖZTEKİN

2003 yılında ölen Avusturyalı Türkolog Prof. Dr. Andreas Tietze’nin uzun uğraşlar neticesinde kaleme aldığı ‘Tarihî ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Sözlüğü’nün tamamı, 10 cilt olarak Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından neşredildi. 700 yıllık bir safhayı ele ala lügat, Prof. Dr. Tietze’nin notları üzerinden çeşitli akademisyenlerce tamamlandı. Türkiye Türkçesi’ni aydınlatan eserin kaybolmaktan kurtulduğunu belirten TÜBA Başkanı Muzaffer Şeker, lügatin bilim dünyasına kazandırılması konusundaki katkıları için Tietze ve ailesi ile emeği geçenlere teşekkür etti.

ONLINE ORTAMA TAŞINACAK
Üniversiteler ve kurumların kütüphaneleriyle paylaşılan eserin satışı TÜBA internet sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Öte yandan 10 ciltlik eserin muhtevasına dijital ortamda da ulaşılabilmesi için TÜBA tarafından gerekli çalışmalar yürütülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...