‘Patara Yılı’ bereketli geldi

‘Patara Yılı’  bereketli geldi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2020’nin “Patara Yılı” ilan edilmesinden sonra Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara antik şehrindeki çalışmalar süratlendi.

MURAT ÖZTEKİN

Türkiye İş Bankası’nın da destek verdiği kazılar, yeni gelişmelere gebe. Hayat izlerinin milattan 4000 sene öncesine kadar dayandığı antik şehirde, 2000 yıllık deniz feneri orijinal taş malzemeleri ile yeniden ayağa kaldırılmayı bekliyor. 1905 yılına ait ilk Osmanlı Telsiz Telgraf İstasyonu’nun restorasyon ve müze projesi ise eylül ayı sonunda başlayacak. Patara’da tiyatro, karşılama merkezi, çevre düzeni ve antik kentin aydınlatması çerçevesinde yapılan uygulamalar ise tamamlandı. Prof. Dr. Havva İşkan Işık liderliğinde devam eden kazı çalışmalarıyla antik dönemlerinin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısıyla ilgili ipuçlarını günümüze taşınması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...