Anadolu türküleri kayıt altına alındı

Anadolu türküleri kayıt altına alındı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Baksı Kültür Sanat Vakfı, Baksı Müzesi ile çıktığı “geleneği gelecekle buluşturma” yolculuğuna yeni bir etap daha ekledi.

MURAT ÖZTEKİN

“Bayburt Halk Müziği” projesi şehrin arşivlerde unutulan türkülerini yeniden erişilebilir kılmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde, araştırmacı Melih Duygulu’nun kaleme aldığı “Bayburt Halk Müziği” adlı kitap, Bayburt’un Cumhuriyet dönemindeki halk müziği üretimini tüm yönleriyle ortaya koyuyor. “İlk Kayıtlarıyla Bayburt Türküleri” adlı CD çalışması ise Bayburt halk türküleri repertuvarında yer alan ve radyo arşivleri ile bestecilerin ikinci, üçüncü kuşak yakınlarından derlenen eski kayıtlardan oluşuyor. Baksı Kültür Sanat Vakfı kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan, projeyi “yitirilmekte olan bir geleneği gelecek kuşaklara aktarma görevi” olarak tanımlayarak şöyle konuşuyor: “Geniş bir zaman dilimine yayılan, zorlu bir çalışma yapıldı. Pek çok kişinin emeğiyle, titizlikle gerçekleşen bu çalışmanın yalnızca Bayburtlular’a ya da müzik araştırmacılarına değil, halk müziğine ilgi duyan herkese seslenmesini umuyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...