Bakan Ersoy'dan müjde: Edebiyat tanıtım portali geliyor

Bakan Ersoy'dan müjde: Edebiyat tanıtım portali geliyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin ilk online uluslararası edebiyat ve yayıncılık tanıtım portalinin müjdesini verdi.

MURAT ÖZTEKİN

Bakan Ersoy, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen “57. Kütüphane Haftası Açılış Töreni”nde konuşma yaptı. Ersoy “Türkiye’nin ilk çevrim içi uluslararası edebiyat ve yayıncılık tanıtım portali ‘readturkey.gov.tr’ çok kısa süre içinde kullanıma açılacaktır. Eğer insanlarımıza ulaşmak istiyorsak onlara da her an her yerde bizlere ulaşabilme imkânı sunmak zorundayız” dedi. Ersoy, son altı yılda 318 kütüphanenin yeniden yapılandırma çalışmalarının tamamlandığını, 85 halk kütüphanesinin ise iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini, yeni açılan kütüphane sayısının 94’e ulaştığını sözlerine ilave etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...