Usta oyuncu hayata veda etti

Usta oyuncu hayata veda etti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk tiyatrosunun kurucu isimlerinden Muhsin Ertuğrul'un eşi tiyatro ve opera sanatçısı Handan Uran Ertuğrul, İstanbul'da 94 yaşında hayatını kaybetti.

MURAT ÖZTEKİN

Handan Ertuğrul'un cenazesi, bugün Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek. 1927'de İstanbul Fatih’te doğan Handan Ertuğrul, 1949'da stajyer olarak girdiği Devlet Tiyatrolarında 43 sene çalıştı. Sesi ve oyunculuk gücüyle pek çok sanatçıya numune olan Ertuğrul, 60'lı yıllarda Türk tiyatrosunun meşhur isimlerinden Muhsin Ertuğrul ile evlendi. Operada Mozart'ın "Figaro'nun Düğünü" eserinde "Barbarina" rolünü oynayan sanatçı, birçok müzikalde de önemli rollerde kendini gösterdi. Ertuğrul, Goethe, Ibsen, Montherland, Thornton Wilder gibi yazarların eserlerinde de görev aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...