Ayasofya’daki hat sergisi büyük ilgi görüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ayasofya’daki hat sergisi  büyük ilgi görüyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / İHA

Fetih Haftası faaliyetleri bünyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi girişinde açılan 12 eserlik hat sergisi, dünyanın ve Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Albayrak Grubu’nun her yıl ananevi hâle getirdiği hat takvimi için seçilen eserlerin orjinalleri sergileniyor. Özel bir kurulun her yıl seçerek oluşturduğu  eserler, 2021 yılında ‘Selamlaşmak’ konusu üzerine tasarlandı.12 hat sanatçısının çalışmalarından oluşan takvimdeki eserler, Ayasofya Camii’nde Fetih Haftası programında vatandaşların da beğenisine sunuldu. Her sene farklı konuların seçildiği takvim projesinde bu yıl Kur’ân-ı kerim’de yer alan selamlaşma ile alakalı ayet-i kerimeler ele alındı. Klasik tarzdaki hat eserlerinin yanı sıra, bazı sanatçılar farklı istifleri ile de takvimde yer almayı başardı. Serginin, haziran ayı sonuna kadar ziyaret edilebileceği öğrenildi.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...