Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir fabrikaya sığan tarih

Bir fabrikaya sığan tarih

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İstanbul’un önemli endüstri mirası yapılarından Beykoz Kundura’nın geçmişi 600 görsel ve belge ile açığa çıktı...

MURAT ÖZTEKİN

Kundura Hafıza Kültürel Mirası Koruma Derneğinin düzenlediği “Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya” adlı sergi kapılarını açtı. Osmanlı İmparatorluğu ve cumhuriyet devrinden zengin bir geçmişe sahip Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikasının üretim tarihine başka bir perspektiften bakmaya davet eden sergi; fabrikadan kalan makineler, belgeler, eski çalışanlar ve ailelerinin bağışladığı nesnelerin yanı sıra, 2015’ten beri sürdürülen sözlü tarih görüşmelerini de bir araya getiriyor.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN ZİYARETE AÇIK
Yaklaşık 3.000 işçi, memur ve ailelerinin ‘birbirine bağlı olma’ hâlinden ilham alınarak tarihi canlandıran sergi, ay sonuna dek Sümerbank emektarlarını ve ailelerini ağırlayacak. 1 Temmuz’dan itibaren bütün ziyaretçilere açık olacak sergi, “beykozkundura.com” adresinden randevu alınarak Beykoz Kundura’da ücretsiz gezilebilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...