İtalyan resmi ‘İshak Paşa’da

İtalyan resmi ‘İshak Paşa’da

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesindeki tarihî İshak Paşa Sarayı, bugünlerde özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor…

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan’ın şahsi koleksiyonunda bulunan İtalyan ressamların orijinal eserleri, 1784 yılında inşası tamamlanan sarayda sergilenmeye başladı. Ağrı Valiliği koordinesinde “İshak Paşa Sarayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri” projesi çerçevesinde düzenlenen sergide, 58 yağlı boya resim sanatseverlerle buluşuyor. Serginin dün yapılan açılışına Vali Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eraslan ile tanınmış sanatçı Ahmet Güneştekin de katıldı.
Koleksiyoncu Hikmet Eraslan “Türkiye’nin en iddialı, orijinal İtalyan yağlı boya resim koleksiyonu ile Doğubeyazıt’tayız. Yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Böylesi iddialı bir koleksiyon ile Doğubeyazıt’ın turizm ve moda dışında sanat ile konuşulmasını da sağlayacağız” diye konuştu.Sergi, 3 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek. İHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...