‘Bağlılık Hasan’a Cannes’da gösterim

‘Bağlılık Hasan’a Cannes’da gösterim

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dünyaca tanınmış Türk yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun son filmi “Bağlılık Hasan”, 74. Cannes Film Festivali’nde dünya promiyerini gerçekleştirdi.

Fransa’da yapılan festivalin resmî bölümlerinden “Belirli Bir Bakış” antolojisinde yer alan eser, Salle Debussy’de yapılan gösterimde sinemaseverlerle buluştu. Bağlılık Üçlemesi”nin ikinci filmi olan eser, geçimini baba mirası meyve bahçesi ve tarlasından sağlayan Hasan’ın tarlanın tam ortasına dikilmek istenen elektrik direğinden kurtulmaya çalışmasını; hac için Mekke’ye gidişi yaklaştıkça geçmişine ve kendi içine doğru çıktığı arayışı işliyor. Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı filmin çekimleri 2019’un sonbahar aylarında Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde gerçekleştirildi. Filmin başrollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok paylaşırken, Mahir Günşiray da misafir oyuncu olarak yer aldı. “Bağlılık Hasan”ın Cannes Film Festivali’nden hemen sonra vizyona girmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...