Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

“İstiklal” sergisi İzmir seferinde

“İstiklal” sergisi  İzmir seferinde

KÜLTüR - SANAT Haberleri

“Büyük Zafer’in 100. Yılına Doğru İstiklal Sergisi”, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Bankası iş birliğinde İzmirlilerle buluşuyor.

MURAT ÖZTEKİN

Küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar’ın yaptığı sergide; Balkan Savaşlarının başladığı 1912 yılından Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar olan döneme dair askerî nesneler, günlükler, notlar, harp esnasında hazırlanmış haritalar ve komuta kademelerinin cephe emirleri gibi pek çok yazılı belge, fotoğraf ve video görüntüsü bir araya getiriliyor. Sergide; Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ile Cumhuriyet arasında yaşanan süreçler “Balkan Savaşları ve Büyük Harp”, “Mütareke ve İşgal”, “Direniş ve Kuvayımilliye”, “Düzenli Ordu ve Sathı Müdafaa”, “Hukuk ve Taarruz”, “İstiklal ve Cumhuriyet” bölümleri ile ziyaretçilere anlatılıyor. Sergi, eylül ayı boyunca açık kalacak.

 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...