Yedi filmle sevginin kökleri

Yedi filmle sevginin kökleri

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İstanbul Modern Sinema, hazırladığı online programlarına 16 Eylül’de başlıyor. “Aşk Yeniden” adlı programda yedi filmden oluşan bir antoloji sinemaseverlere sunuluyor.

MURAT ÖZTEKİN

Programda insanlık tarihi boyunca üzerinde en çok düşünülmüş, konuşulmuş ve yazılmış konuların başında gelen aşkın dinamiklerini inceleyen, yoğunluğu ve karmaşıklığı üzerine son bir yıl içinde çekilen filmler yer alıyor. Antolojide ilk defa Venedik Film Festivali’nde görücüye çıkan ve Pedro Almódovar’ın İngilizce çektiği ilk filmi “İnsan Sesi”nde Tilda Swinton rol alıyor. Maria Schrader imzalı “Tam Sana Göreyim” romantik komedi türünde, insan ve robot irtibatı üzerine düşündürüyor. Türkiye’de ilk defa gösterilecek, Rus yönetmen Philipp Yuryev’in ilk filmi “Balina Avcısı” da seçkinin öne çıkan filmleri arasında yer alıyor. 16-30 Eylül tarihleri arasında müzenin web sitesi üzerinden erişime sunulacak filmler, ücretsiz seyredilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...