Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanatta bütün zamanların satış rekoru kırıldı

Sanatta bütün zamanların satış rekoru kırıldı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanat eseri satışları pandemide rekor kırdı. Dünya genelinde sanat eserleri satış cirosu, 2,7 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

MURAT ÖZTEKİN

Artprice tarafından yayınlanan yıllık rapora göre; dünyadaki sanat eseri satış cirosu, Haziran 2020 ile Haziran 2021 arasında 2,7 milyar dolara çıkarak bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.  Ortaya çıkan rakamda pandemiyle birlikte artan online müzayedeler ve NFT sanat eseri satışlarının büyük tesiri oldu.

Sanatta bütün zamanların satış rekoru kırıldı
ABD’li sanatçı Beeple, “Everydays: The First 5.000 Days” adlı dijital sanat eserinin NFT formatını mart ayında 69,3 milyon dolara satmıştı.

Pandemi sebebiyle 2020’de sanat eserleri satışlarında üçte bir nispetinde bir düşüş yaşanmış, müzayedeciler online satış stratejisi geliştirmişti. Öte yandan rapora göre; Çin, müzayede cirolarının yüzde 40’ını alarak ABD’yi (yüzde 32) geride bıraktı. İngiltere ise yüzde 16’yla üçüncü sırada yer aldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...