Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uluslararası Bilkent Sanat Festivali başlıyor

Düzenleyen:
Uluslararası Bilkent Sanat Festivali başlıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

4. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali, 13-20 Ekim tarihleri arasında Bilkent Center’da Ankaralılarla buluşacak. Festival, yerli ve yabancı 35 resim ve heykel sanatçının katılımıyla gerçekleşecek. Bilkent Sanat Festivali’nde resimden müziğe, dans gösterilerinden workshoplara kadar birçok sanat dalı, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Türkiye’de sanatın geniş kitleler tarafından sevilmesini ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası Bilkent Sanat Festivali, 13-20 Ekim tarihleri arasında dördüncü kez Bilkent Center Sanat Sokağı’nda sanatseverler ile buluşacak. ‘Sanata Evet’ mottosuyla yola çıkılan festivalde, dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların yanı sıra Türkiye’den de birçok sanatçı yer alacak. Sekiz gün sürecek festival ile sanatın her dalı ziyaretçilerle bir araya gelecek.

Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’nin Türkiye’de sanata verilen önemi göstermek ve halkı sanatla buluşturmak açısından oldukça önemli bir festivali olduğunu dile getiren Festival Başkanı Rahmi Çöğendez, “Başkentimize 4. Kez Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’ni getirmenin mutluluğu içindeyiz, 2017 yılında Bilkent Sanat Festivali olarak başlayan yolculuğumuz, dördüncü senesinde Uluslararası Bilkent Sanat Festivali olarak yoluna devam ediyor. Sanatseverlerimizin desteği ve ilgisiyle büyüyen festival, dünyaca tanınan bir sanat festivali olma yolunda ilerliyor. Bu yıl da 35 yerli ve yabancı sanatçımızı Bilkent Center’da ağırlayacak olmak oldukça gurur verici. Festival boyunca; canlı performanslar, atölye çalışmaları, dans ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra canlı müzik dinletileri de ziyaretçilerle buluşacak. Festivale katılan sanatçılarımız ve ziyaretçilerimizle birlikte evrensel bir harmoni içerisinde birçok sanat dalına dair çeşitli eserleri görme ve inceleme imkânımız olacak. Kültürlerarası iletişimdeki en önemli unsurlardan biri olan sanat, Uluslararası Bilkent Sanat Festivali ile farklı ülkelerin sanat eserlerini de yerinde görme imkânı sunacak’’ açıklamasında bulundu.

Tepe Emlak Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Deniz Bozan ise festivale dair yaptığı açıklamada; “Bu sene 25’inci yılını kutlayan Tepe Emlak Yatırım’ın varlıkları arasında yer alan Bilkent Center ile birbirinden farklı, eğlenceli, her yaşa ve zevke hitap eden etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Ankara’nın ilk alışveriş merkezlerinden biri olan, sanatı odağına alan Bilkent Center’da düzenlenen ve heyecanla beklenen sanat festivalimiz ile birçok sanatçıya ev sahipliği yapacağız. Dünyanın en önemli pazarlama ve iletişim ödülleri arasında yer alan Marcom Ödülleri’nde Özel Etkinlik kategorisinde Platinum ödülünü kazandığımız ve bu sene 4’üncüsünü gerçekleştirme gururunu yaşadığımız Uluslararası Bilkent Sanat Festivali ile yine hizmet kalitesini en üst seviyede tutma bilinciyle, insana ve çevreye gösterdiğimiz saygı odağında ziyaretçilerimize keyifli anlar yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.

Bilkent Center AVM Müdürü Ayhan Aytekin de şunları söyledi: “Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’ni 4.kez Bilkent Center’da ağırlayacak olmanın haklı gururu içindeyiz. Sanatseverlerin ilgisi ile her yıl büyüyerek devam eden festival bu yıl da hiç şüphesiz çok güzel görüntülere sahne olacak. Birbirinden güzel sanat eserleri ve müzik dinletileriyle sekiz gün sürecek Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’ne bütün sanatseverleri davet ediyoruz. Tamer Levet, Orhan Cebrailoğlu, Hikmet Çetinkaya ve Gür Dalkıran gibi sanatçılarımız da festivale katılım sağlayacak. Ziyaretçilerimizi böyle önemli sanatçılarımızla buluşturacak olmak bizler için mutluluk verici. ” ifadelerini kullandı.

Başkentliler Sanata Doyacak
Müzik ve dans gösterilerinin başrolde olduğu festival; oyuncu, yönetmen ve yazar Tamer Levent’in imza günü, Anna Medvedeva ve Olga Tsreva müzik dinletisi, açık atölye çalışmaları, bando gösterisi, ve Radyo Vizyon Serkan Kızılbayır’ın Bilkent Sanat Festival’inden canlı yayını ile renklenecek. Dünyanın yaşayan en büyük oryantalist sanatçısı Yakup Cem’in ve Ayvazovski ekolünü en iyi uygulayan Ayvazovski müzesinde eserleri sergilenen ünlü ressam Sergey Kovalin 75. Sergisi Bilkent Sanat Festivali ev sahipliğinden açılacaktır. Sekiz gün boyunca sürecek festivale Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinde sayısız kişisel ve karma sergilere katılmış, uluslararası sanat sempozyumlarında, farklı dergilerde, kitaplarda yazı, makale, bildiri ve konferans çalışmaları olan Orhan Cebrailoğlu performansıyla damga vuracak. 11,13 ve 15 yaşlarında üç kişisel resim sergisi açmış, Hindistan ve Philadelphia'da yapılan yarışmalarda birincilikler ve çeşitli ödüller almış olan değerli sanatçı Gür Dalkıran’ın sergisi ise ziyaretçilerin ruhunu sanat ile dolduracak.

Festivale katılacak sanatçılar; Ali Rıza Kanaç, Aleksandr Uglov, Anna Medvedeva, Arda Doğan, Azizbek Süleymanov, Baha Börü, Behruz Kuul, Bolotbek Mambetov, Cengiz Çeliker, Cüneyt Süer, Cüneyt Şenyavaş, Çoban Şenyavaş, David Sanaia, Derya Yıldız, Efgan Beyaz, Giorgi Melikidze, Gür Dalkıran, Hamdi Eser, Hikmet Çetinkaya, Irina Uglova, Murat Arslan, Mustafa Demirpençe, Müjgan Özkaya Yılmaz, Orhan Cebrailoğlu, Orhan Gürel, Pervin Karslı, Sait Günel, Serhat Diker, Sergey Rybak, Spyros Georgas, Şahnaz Agayeva, Şükran İstanbullu, Tamer Levent, Umut Mambetova, Olga Stareva, Yuliya Ergene, Yusuf Tarım

Bilkent Center, tüm Ankaralıları 4. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’ne davet ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...