'Nazarin' sergisi İstanbul Sinema Müzesi'nde

Düzenleyen:
'Nazarin' sergisi İstanbul Sinema Müzesi'nde

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Efsanevi yönetmenlerden Luis Buñuel’in "Nazarín" filminin kamera arkası, bir sergiye konu oldu.

MURAT ÖZTEKİN

Küratörlüğünü Hector Orozco’nun üstlendiği "Nazarín" sergisi İspanya’dan sonra ilk defa İstanbul Sinema Müzesi'nde görülebiliyor. Sergide filmin çekimleri sırasında ünlü fotoğrafçı Manuel Álvarez Bravo tarafından çekilen enstantanelerin yanı sıra Nazarín’in 1958 yılında kullanılan tanıtım materyalleri, kamera arkası ses kayıtları ve videolardan oluşan 131 parça eser sanatseverlere sunuluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Televisa Vakfı (Fundación Televisa), Meksika Büyükelçiliği, Film Yönetmenleri Derneği ve İstanbul Sinema Müzesi işbirliği ile açılan sergi, 21 Kasım’a kadar İstanbul Sinema Müzesi'nde gezebilecek. Benito Pérez Galdós romanından sinemaya adapte edilen ve Meksika’da yaşayan bir rahibin iç sorgulamalarını konu alan Nazarín, Luis Buñuel tarafından 1958’de Meksika’da çekildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...