Sinan'ın 'Miras'ının eşsiz enstantaneleri TİEM'de

Düzenleyen:
Sinan'ın 'Miras'ının eşsiz enstantaneleri TİEM'de

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk ve İslam Eserleri Müzesi (TİEM) bugünlerde çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Ödüllü fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar’ın Mimar Sinan’ın eserleri ve bu eserlerdeki çinilere odaklandığı enstantaneleri, “Miras: İstanbul’da Osmanlı Mimarisi ve Çini Sanatı” adlı sergide bir araya geliyor. Sanatçı fotoğraf karelerinde hem Türk çini sanatının estetiğini gözler önüne seriyor hem de Mimar Sinan’ın eserlerinin kıymetini... Sergide, Rüstem Paşa Camii, Sokullu Mehmet Paşa Camii, Sultan II. Selim Türbesi, Şehzadebaşı Camii, Fatih Camii Avlusu, III. Ahmet Çeşmesi, Mısır Çarşısı, Süleymaniye Camii, Hürrem Sultan Türbesi, Yavuz Sultan Selim Camii, Tophane-i Amire, Sultan Ahmet Camii gibi daha birçok eserin fotoğrafı da yer alıyor. 

Sinan'ın 'Miras'ının eşsiz enstantaneleri TİEM'de

TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM

Türkiye’yi çok seven bir sanatçı olduğunu vurgulayan Keribar “Ben İstanbul’da doğan bir İstanbul çocuğuyum. Benim amacım Türkiye’yi en iyi yönleriyle yurt dışına tanıtıcı fotoğraflar çekmek” diyor.  Küratörlüğünü Lütfi Şen’in üstlendiği 37 fotoğraflık sergi, 20 Ekim’e kadar açık kalacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...