Hisler sanat eserine dönüşüyor

Hisler sanat eserine dönüşüyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dijitalleşme, yapay zekâ, makine öğrenimi... Artık hayatımıza her geçen gün daha fazla giren bu mefhumlar sanata ilham kaynağı oldu ve bir sergi ortaya çıktı. “Yarının Dünyasına İvmeyle” sergisi ziyaretçilerini bekliyor.

MURAT ÖZTEKİN

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü Tarihî Hamam Binası bugünlerde “Yarının Dünyasına İvmeyle” çağdaş sanat karma sergisine ev sahipliği yapıyor. YTÜ ve SIGMA iş birliği ile düzenlenen sergi; ziyaretçilerini bilim ve teknolojideki en son gelişmelere dönük tartışmalara davet ederken, hayatımıza girecek olan çetrefili devamlı artan teknolojileri de anlamayı amaçlıyor.

Hisler sanat eserine dönüşüyor
Hakan Gündüz’ün eseri

30 KASIM'A KADAR AÇIK
Serginin dikkat çeken çalışmalarından birinde Hakan Gündüz makine zekâsı ve on binlerce adet yağlıboya tabloyu içeren veri setini kullanarak izleyicilerin duygu durumlarından anında portreler oluşturuyor. Engin Beyaz’ın, etrafımızı saran iletişim ağlarını ve teknolojiyi sembolize eden dev örümcek ağları, Ozan Türkkan’ın hayatının başlangıcına ve döngüsüne adanmış ses, yapay zekâ ve makine öğrenimi desteğiyle oluşturduğu video yerleştirmesi ile ressam Numan Okutan’ın insan bitki melezi absürt portresi ile insansı robotların hayatımız içindeki varoluşuna dikkat çeken yağlı boya tablosunun yanı sıra, biyosanatçı Nergiz Yeşil’in Kombucha mantarı kullanılarak elde edilen sözde deri örnekleri ile hiç var olmamış bir türü işaret eden yerleştirmesi de yine sergi boyunca ziyaret edilebiliyor. Küratörlüğünü Eşref Alemdar’ın yaptığı sergi 30 Kasım’a kadar açık kalacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...