Ebru Turhan'dan kitap: Şirket müzeciliği kültür mirası

Ebru Turhan'dan kitap: Şirket müzeciliği kültür mirası

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’de şirket müzesi kavramına katkıda bulunmak adına araştırmalar yapan Ebru Turhan, yurt içinde ve yurt dışındaki gözlemlerini bir kitapta topladı. Global marka hâline gelmek isteyen sanayi kuruluşları için rehber mahiyeti taşıyan “Köklere Yolculuk” isimli kitap, raflardaki yerini aldı.

MURAT ÖZTEKİN

Yazar Ebru Turhan, Ceres Yayınlarından çıkan eserde, şirketlerin kendi hafızasını müze konseptine taşımasının bir ülkenin tarihî ve kültürel mirası kadar önemli olduğunu vurguluyor. Turhan “Nasıl her ülkenin bir kültür mirası varsa aslında şirketlerin de kendi belleklerini, kendi miraslarını oluşturması gerekir. Ülkemizde de şirket müzesi kavramını oturtmak için kitabımı yazmaya karar verdim. Kültür Bakanlığının bu başlığı açmasıyla eminim ki firma sahipleri gönüllü olarak kendi müzelerine sahip olacaktır” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...