En büyük arzusu Türk Birliğini anlatmaktı

Düzenleyen:
En büyük arzusu Türk Birliğini anlatmaktı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sezai Karakoç'un son günlerine şahitlik eden Zeynep Karaca, ünlü şairin son yazısında 'Türk dünyası'nı kaleme almak istediğini belirtti.

Murat ÖZTEKİN

Sezai Karakoç’un son günlerine şahitlik eden isimlerden biri olan şair ve gazeteci Zeynep Karaca, onunla son görüşmesini şöyle anlattı: "Ben yaklaşık 13-14 yıldır kendisine haftalık ziyaretlerde bulunuyordum. Cuma günü bir arkadaşımla rutin ziyaretlerimizden birine gittim. O esnada yemek yiyorlardı. Yemekten sonra sohbet etmeye başladı. Rahatsız olduğundan söz etti. Aynı zamanda öksürüyordu. Bize ‘Pencereyi açık unutmuşum, o yüzden üşüttüm’ dedi. Kırgın ve sakin bir ruh hâli içindeydi. Arkadaşımla çıkışta ‘Galiba üstat veda ediyor’ dedik.” 

“TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI, ÇOK ÖNEMLİ BİR OLAY”

Karakoç’un ömrü vefa etseydi son yazısının Türk Devletleri Teşkilatına dair olacağını kaydeden Karaca, şunları söyledi: "Sezai Karakoç gündemi takip eder, zaman zaman bunlarla alakalı yanındakilerle konuşurdu. O esnada da Türk Devletleri Teşkilatı gündemdeydi. ‘Bu, Türk dünyası açısından önemli bir olay. Ama basın bunu önemli görmedi’ dedi ve durumu eleştirdiğini söyledi. Hatta bu durumun önemine dikkat çeken bir yazı kaleme alacağını söyledi. Kendisinin Müslümanların yaşadığı her coğrafya ile ilgilenen bir yapısı vardı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...