Tarihî ihanetlerin kökenlerine ışık

Tarihî ihanetlerin kökenlerine ışık

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Nuh Albayrak, İslam dünyası merkezli tarihî vakaları ve günümüze yansımalarını kıdemli bir gazeteci gözüyle analiz ederek devirlerine göre dört ayrı kitapta topladı.

Nuh Albayrak'ın çıkardığı serinin ilk eseri olan “İçten Dıştan Entrikalar”, ktb Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Albayrak’ın “40 yıllık birikimim” şeklinde nitelendirdiği eser, İslamiyetin başından beri gelişen entrikaları ortaya koyarak, bunların daha ziyade içerideki devşirmeler üzerinden yürütüldüğünü gözler önüne seriyor. Kitapta Hempher, İbrahim Zeki ve Abdülvehhab gibi tarihî karakterlere vurgular yapılarak İslam dünyasına verilen zararın Anglosakson kökenli olduğu kaydediliyor. Albayrak eser hakkında “Mutlaka bilinmesi gereken hıyanetleri, özetleyerek, her ebeveyni yıllar sürecek yorucu bir çalışmadan kurtarmak istedim” ifadelerini kullanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...