Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ankyra Barok konseri İş Sanat'ın sosyal medya kanalında

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ankyra Barok konseri İş Sanat'ın sosyal medya kanalında

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / İHA

Ankyra Barok’un İş Sanat için hazırladığı konser, 8 Aralık saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında yayınlanacak.

Ankaralı müzisyenlerin oluşturduğu, Barok dönem eserleri üzerine uzmanlaşan Ankyra Barok'un İş Sanat için hazırladığı konser, 8 Aralık saat 20.30'da İş Sanat'ın YouTube kanalında yayınlanacak. Konser, ilk gösteriminden itibaren sezon boyunca kültür merkezinin sosyal medya kanalında ücretsiz erişime açık olacak.

Verilen bilgiye göre, Yunus Asilkan Çelik, Elif Ece Kaya, Ebru Tamer, Ayça Akünal, Yağmur Tekin, Yusuf Çelik, Gizem Sözeri ve Cem Çeliksırt'ın bir araya gelerek kurduğu topluluk konserde dönemin önemli temsilcileri Antonio Vivaldi'nin Çello Konçertosu ve Lavta Konçertosu ile George Friedrich Hndel'in Sarabande ve La Chia Qiu Pianga eserlerini seslendirdi. Konserin çekimleri ise Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde yapıldı.

İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından 1929 yılında İş Bankası'nın 3'üncü Genel Müdürlüğü olarak inşa edilen bina, erken Cumhuriyet dönemi mimarisinin günümüze ulaşmış en önemli örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Batı ve Osmanlı mimarisi ile Art Nouveau ve Neo Rönesans akımlarının izlerini taşıyan, Ankara Ulus'taki simge yapılar arasında yer alan tarihi bina, milli iktisat tarihi açısından büyük önem taşıyan bugüne kadarki birikimini toplumla paylaşmak üzere 2019 yılında müzeye dönüştürdü.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...