HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pantone 2022’nin rengini ‘Very Peri’ olarak ilan etti

Düzenleyen: /
Pantone 2022’nin rengini ‘Very Peri’ olarak ilan etti
Pantone, Renk, Haber

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dünyada renk otoritesi kabul edilen Pantone Renk Enstitüsü 2022’nin renginin fiziksel ve dijital yaşamların iç içe geçtiği dönüştürücü zamanları temsil eden ‘Very Peri’ olarak ilan edildi.

Küresel renk otoritesi Pantone Renk Enstitüsü 2022’nin rengi belli oldu. Bu yıl mevcut renk veri tabanından seçmek yerine ilk kez yepyeni bir renk tonu üretilerek mavinin sabitliğini kırmızının heyecanıyla harmanlayarak yenir bir mavi tonu oluşturuldu. ‘Sakinliğe ilham veren ancak menekşe kırmızısı alt tonla canlandırılan bir mavi' seçen Pantone, 2022'nin rengine 'Very Peri' adını verdi.

Pantone 2022’nin rengini ‘Very Peri’ olarak ilan etti

2022’NİN RENGİ VERY PERİ

"Yeni bir renk bulmak bizim için gerçekten önemliydi” diyen Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman, “PANTONE 17-3938 Very Peri seçimi, güvenilir ve sevilen mavi renk ailesine yeni bir bakış açısı ve vizyon getiriyor. Very Peri,  canlı, neşeli bir tavır ve dinamik bir duruş sergiliyor" dedi.

Pantone 2022’nin rengini ‘Very Peri’ olarak ilan etti

İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ DÖNÜŞTÜRÜCÜ ZAMANLARI TEMSİL EDİYOR

Pantone Renk Enstitüsü Başkan Yardımcısı Laurie Pressman da “Toplum, rengi kritik bir iletişim biçimi, fikirleri ve duyguları ifade etmenin ve etkilemenin, etkileşim kurmanın ve bağlantı kurmanın bir yolu olarak kabul etmeye devam ediyor. Bu yeni kırmızı-mor tabanlı mavi renk tonunun karmaşıklığı, önümüzde uzanan geniş olasılıkları vurguluyor. Uzun bir izolasyon döneminden çıkarken, Very Peri, günlük yaşam anlayışımızın değiştiği, fiziksel ve dijital yaşamlarımızın daha iç içe geçtiği, içinde yaşadığımız dönüştürücü zamanları temsil ediyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...