Malatya Film Festivali'nde yerellik vurgusu: Kamera Anadolu’ya çevrilsin!

Malatya Film Festivali'nde yerellik vurgusu: Kamera Anadolu’ya çevrilsin!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Onuncu defa kapılarını açan Malatya Film Festivali, sinemada Anadolu’ya odaklanan eserleri bir araya getirdi.

MURAT ÖZTEKİN | MALATYA

Yedi bin yıllık Arslantepe Höyüğü, geçtiğimiz aylarda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenmiş, Malatya’daki Anadolu’nun gizli hazinelerinden birine daha gözler çevrilmişti... İşte onuncu defa gerçekleştirilen Malatya Uluslararası Film Festivali de, bu arkeolojik mirastan ilhamla bugünlerde sinemaseverlerle buluşuyor. Hâliyle festivalde Anadolu’dan filmler öne çıkıyor. Cuma akşamı sinema oyucuları Turgay Tanülkü ve Selma Güneri’ye “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilerek açılan festivalde, Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın “Artık bundan sonra film festivallerine bir format getirelim. Bu formatta birinci etap tematik olsun, şehrin temasını, değerlerini, gelenek, görenek ve inançlarını öne çıkaracak bir tematik uzun, kısa ve belgesel filmler yapılsın” ifadeleri dikkate değerdi. Festivalin, önümüzdeki yıllarda tematik özelliğini güçlendirerek, Anadolu topraklarını öne çıkran yapımları destekleyeceği tahmin ediliyor. Bu da sinemada “yerli” yapımlara yeni bir kapının daha açılması demek oluyor...

10 FİLM YARIŞIYOR
Yarın sona erecek festivalin “Ulusal Yarışma” kategorisinde de; Murat Çeri’nin “Bir düş gördüm”, Levent Çetin “Ali’nin Tabiatı”, ve Erhan Tahhuşoğlu’nun “Koridor”, Necip Çağhan Özdemir’in “Bembeyaz”, Fikret Reyhan’ın “Çatlak”  Sinan Sertelin’in “İçimdeki Kahraman”, Selman Nacar’ın “İki Şafak Arasında”, Ferit Karol’un “Kumbara”, Muhammet Çakıral’ın “Lacivert Gece” ve Çağıl Bocut’un “Sardunya” gibi çoğu Anadolu’da geçen 10 film yarışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...