Kilim desenleri hatla buluştu: Otantisite 5 açıldı

Kilim desenleri hatla buluştu: Otantisite 5 açıldı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatçı Ömer Şen’in şahsi sergisi “Otantisite 5” kapılarını açtı. Üsküdar’daki Kahve Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşan sergide sanatçının 15 eseri yer aldı.

MURAT ÖZTEKİN

Sanatçı Ömer Şen, sergisinde, hat ve tezhip sanatındaki küçük motiflerin güzelliğini vurgulamak için 2 metreye kadar büyüterek soyut ve modern yüzlerini gösteriyor. Orta Asya Türklerinden esinlenerek yapılan runik harflerden ve Anadolu kilim motiflerinden ilhamla hazırlanan eserlerin yer aldığı serginin küratörlüğünü Aygül Okutan üstleniyor. Hattat Hasan Çelebi’den hat dersi aldığını söyleyen sanatçı Şen “Geleneksel temelli yenilikçi bir anlayışla eserler üretiyorum. Resimlerimde de Türk sanatları motiflerini kullanarak yenilikçi tarzda eserler yapmaya devam ediyorum” diyor. Sergide motifler, runik alfabe ve divani harfler olmak üzere 3 farklı bölümde 15 eserin yer alıyor. Sergi, 23 Ocak’a kadar Üsküdar’daki Kurukahveci Hafız Ahmet’in üst katındaki Kahve Sanat Galerisi’nde görülebilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...