Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kıspet', güreş kültürünü anlatacak

'Kıspet', güreş  kültürünü anlatacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yağlı güreşlerin tanınabilmesi için yapımcı yönetmen Harun Korkmaz tarafından hayata geçirilen “Kıspet” kısa filminin çekimleri tamamlandı.

MURAT ÖZTEKİN

Yakında film festivallerinde gösterilmesi beklenen Kıspet, eski başpehlivan babasının güreşten uzak tutmak için çok uğraştığı Hamza’nın pehlivan olma sürecini anlatıyor. Yönetmen Korkmaz, “Filmimizin her karesinde Yörük kültüründen izleri, 90’lar ruhunun köy çocuğu olma serüvenini yansıtmak için gayret ettik. Güreş konusunda teknik olarak herhangi bir hataya yer vermemek için yağlı güreş camiasının önemli ustalarından olan Halil Bağdat’tan teknik içerik danışmanlığı noktasında destek aldık. Filmimizde halk bilimsel ögelerin vurgulanmasına özellikle hassasiyet gösterdik” diyor. Kısa filmin kadrosunda, çocuk oyuncular Arif Bulut ve Ceyhun Öztürk ile birlikte, Selim Gürata, Fatih Özseçen, Güneş Özbay gibi isimlerin yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...