Berlinale ‘Peter von Kant’ filmiyle kapılarını açıyor

Berlinale ‘Peter von Kant’ filmiyle  kapılarını açıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dünyanın prestijli sinema faaliyetlerinden Berlin Film Festivali (Berlinale) 10-20 Şubat tarihlerinde Almanya’nın başşehri Berlin’de 72. defa yapılacak.

MURAT ÖZTEKİN

Berlinale’in açılışı ise Fransız yönetmen Francois Ozon’un “Peter von Kant” filmiyle Berlinale Palast’ta olacak. Başrollerinde Denis Menochet, Isabelle Adjanı ve Hanna Schygulla’nın yer aldığı eser, aynı zamanda “Altın Ayı” mükâfatı için yarışacak. Festivalde “Altın Ayı” ve “Gümüş Ayı” mükâfatlarının verileceği ödül gecesi ise 16 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Öte yandan geçen sene yarısı dijital ortamda yapılan festivalin, bu sene fiziki şartlarda yapılacağı duyuruldu. Ancak özel şartlarda altında yapılacak festivalin faaliyetlerine iki doz aşısını yaptıranlar veya iyileşenler, günlük korona testi ibraz ederek katılabilecek. Törenlerde kırmızı halı seremonisi yapılacak ama sınırlı sayıda davetli katılabilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...