Anadolu Ödülleri sahiplerini buldu

Anadolu Ödülleri sahiplerini buldu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve Anadolu’dan ilham alan kültür projelerinin ödüllendirildiği Anadolu Ödülleri sahiplerini buldu.

MURAT ÖZTEKİN

Anadolu Ödülleri ödül töreni, Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Baksı Kültür Sanat Vakfı ve Müzesi kurucusu sanatçı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, sanatçıları “geleceği arayan insanlar” olarak tanımladığını ifade ederek geleceği gelenekte arayanları teşvik etmek için bu yarışmayı düzenlediklerini dile getirdi. “Geçmişi Selamlamak” başlığıyla düzenlenen 2021 ödül programında Refik Halit Karay “Edebiyat”, Bedri Rahmi Eyüboğlu “Görsel Sanatlar”, Emre Arolat “Mimarlık”, Muzaffer Sarısözen “Müzik” ve Lütfi Akad “Sinema” sahasında mükâfata layık görüldü. “Onur Ödülü” geçen yıl hayatını kaybeden Kalan Müzik kurucusu Hasan Saltık’ın olurken, mimarlık jürisinin verdiği Destek Ödüllerine de Melike Altınışık ve Ömer Selçuk Baz değer bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...