Kâğıt ve porselenle illüzyonlu eserler!

Kâğıt ve porselenle illüzyonlu eserler!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatçı Esra Carus “Hafızayı Onarmak” başlıklı sergisinde kâğıt ve porselen malzemeyi bir araya getirerek yeni “illüzyonlar” oluşturuyor...

MURAT ÖZTEKİN

Sanatçı Esra Carus, geçmişle bugünün aynasında, gerçeği sorguluyor. Carus, sergisinde yer verdiği işlerin aslında geçmişte ürettiklerinin birer parçası, anısı veya iz düşümü olduğunu kaydederek “Bu sergide, geçmişte yapmış olduğum işlerden arta kalan veya kullanmadığım kâğıt ve porselen malzemeyi yeni bir bütünlük içinde bir araya getirdim. Bugün onlara baktığımda sanki düzgün bir cümleyi bölüp parçalayarak bir şiir dizesi hâline dönüştürmeye çalıştığımı görüyorum” diyor. Sanatçı, işlerinde öteden bu yana olguların ve tanıklıkların gerçeklikle ilişkisi üzerine kafa yorduğunu da sözlerine ilave ediyor. “Hafızayı Onarmak” sergisi 4 Haziran’a kadar pazar ve pazartesi günleri hariç Maçka Sanat Galerisinde görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...