Usta yönetmen Yavuz Figenli hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Usta yönetmen Yavuz Figenli hayatını kaybetti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk sinemasına yüzlerce eser bırakan usta yönetmen Yavuz Figenli hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Figenli, 86 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Yeşilçam emektarları arasında yer alan bir isimden daha kötü haber geldi. Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören yönetmen Yavuz Figenli hayatını kaybetti.

Usta yönetmen Yavuz Figenli hayatını kaybetti

Usta isim geçtiğimiz gün Çınarcık’ta kaldırıldığı hastanede entübe edilmişti. Akciğer kanseri olduğu öğrenilen ve durumunun kritik olduğu söylenilen yönetmenden acı haber geldi. Yavuz Figenli vefat etti. Usta yönetmen bugün ikindi vaktinde Çınarcık Merkez Camii’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Usta yönetmen Yavuz Figenli hayatını kaybetti

Yavuz Figenli, Yeşilçam’da sakin kişiliği nedeniyle oyuncuların çok sevdiği ve saygı duyduğu bir yönetmen olarak biliniyordu. 1936 yılında İstanbul’da doğan Yavuz Figenli, sinemada yönetmenlik,  yapımcılık ve senaristlik yaptı. Figenli’nin ilk filmi 1966 yılında yönettiği “Türkün Aşkı Başkadır” projesiydi.

Usta yönetmen Yavuz Figenli hayatını kaybettiYavuz Figenli'nin yönettiği filmler...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...