'Gül Yetiştiren Adam'a veda

'Gül Yetiştiren Adam'a veda

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk edebiyatında “Yedi Güzel Adam” olarak anılan isimlerin sonuncusu da aramızdan ayrıldı… “Gül Yetiştiren Adam” eseriyle tanınan ve önceki gün Ankara’da vefat eden Rasim Özdenören (82) dün İstanbul’da ebediyete uğurlandı.

MURAT ÖZTEKİN

Rasim Özdenören, Eyüp Sultan Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Cenaze merasimine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra kültür camiasının tanınmış isimleri ve çok sayıda okuru katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Rasim Ağabeyimiz, Yedi Güzel Adamın sonuncusuydu. Çok farklı bir insandı. Medeniyetimizin inşasında ayrı bir yerdi vardı. Böyle bir büyüğümüzü hep birlikte Hakk’a uğurluyoruz” ifadelerini kullandı. Özdenören, Eyüpsultan Mihrişah Valide Sultan Haziresine defnedildi.

'Gül Yetiştiren Adam'a veda

“GÜL GİBİ KOKSUN”

Edebiyat eleştirmeni Necip Tosun, Özdenören’in edebiyattaki farklı üslubunu “Modern öykünün yoğunluk, biçim sıklığı, akışkanlık özelliklerini bilinçle uygulayan Rasim Özdenören dünya görüşü farklı olmasına karşın, 1950 kuşağının yenilikçi çıkışıyla paralel bir öykü anlayışını benimser. Geleneksel tutum örtüşmesi bağlamında Sezai Karakoç’un modern şiirde yaptıklarını, Özdenören öyküde gerçekleştirme peşinde olur” diye anlattı. Yazar ve senarist Tarık Tufan, sosyal medyada “Gül Yetiştiren Adam, gül kokulu hayat yolculuğunu tamamladı. Ahireti de ömrü gibi gül koksun. Allah rahmet eylesin” paylaşımında bulundu. Yazar Sadık Yalsızuçanlar da “Râsim ağabeye rahmet dilerim. Rûhu şâd, mekânı cennet olsun” yazdı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...