Kitaplarla sınırlar aşılacak | Arapça kitap fuarı başlıyor

Kitaplarla sınırlar aşılacak | Arapça kitap fuarı başlıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

“Sınırsız Bir Dünya” temasına sahip “7. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı”, 1-9 Ekim’de İstanbul Fuar Merkezi’nde okurlarla buluşacak.

MURAT ÖZTEKİN

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Basın Yayın Birliği, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği tarafından düzenlenen fuarda, bu sene 29 ülkeden 250’yi aşkın yayınevi ağırlanacak. Fuarda 100’ü aşkın konferans, panel, okur-yazar buluşmaları, imza günleri, şiir dinletisi, konser, sergiler, tiyatro gösterisi ve sanat atölyesi gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Fuar Koordinatörü Dr. Muhammed Ağırakça, “Sınırların suni olduğunu ve kültürün sınırları aştığını düşünüyoruz. Yani biz kültürel varlıklarımızla sınırlarımızı aşıyoruz. Bu fuarda 29 ülkeden insanlarla bir arada buluşuyoruz. Kültürlerin sınırlı kaldığı bir coğrafyadayız ama biz ona rağmen ülkemizde zaman zaman maalesef göçmenlere yönelik farklı politikalar izliyoruz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...