Türk İşi Frankeştayn filmi mahkemelik oldu

Türk İşi Frankeştayn filmi mahkemelik oldu

MAGAZİN Haberleri

Yönetmenliği Özgür Bakar, başrollerini Şevket Çoruh ve Ayçin İnci’nin oynadığı Canavar Gibi Türk İşi Frankeştayn sinema filmini kendisinin çektiğini belirten Zar Yapım şirketinin sahibi Mehmet Nuri Ete, filmin haklarını sahte belgelerle aldığını iddia ettiği Limon Yapım şirketine tecavüzün tespiti ile 60 bin TL maddi, 250 bin TL manevi tazminat davası açtı.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine açılan dava dosyasında yer alan bilgilere göre Mehmet Nuri Ete, kendi şirketi Zar Yapım’ı kurana kadar Canavar Gibi: Türk İşi Frankeştayn filmini çekmek için kanuni izinlerinin alınması konusunda Empati Yapım şirketi ile anlaştı. Empati Yapım üzerinden başlayan film çekimleri için 1 milyon 100 bin TL harcayan Mehmet Nuri Ete, bu sırada kurduğu Zar Yapım şirketini 11 Ağustos 2017’de İstanbul Ticaret Odası’na tescil ettirdi. Empati Şirketi, film vizyona girmeden yayın gelir haklarının yüzde 50’sini  Zar Yapım şirketine devretti. Filmin tasdik belgesini almak için Kültür Müdürlüğü’ne başvuran Ete, belgenin Limon Yapım şirketine verildiğini öğrendi. Limon Yapım’ın gerçek olmayan belgelerle filmin tasdik belgesini aldığını iddia eden Ete, filmin gişe gelirinin de Limon Yapım’a ödendiğini belirtti. Filmin orijinal harddiskinin kendisinde olduğunu belirten Ete, Limon Yapım’ın ayrıca Netflix’te film için izlenme başına 6 TL aldığını iddia etti. YouTube kanalında ise filmin 800 bin defa izlendiğini belirten Ete, Limon Yapım’ı filmi izinsiz piyasaya yaydığı için mahkemeye verdi. Ete dilekçesinde “Zararın karşılanması gerekir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...