'Pucca’ya ceza verdik çünkü, sosyal medya hükûmetleri deviriyor'

'Pucca’ya ceza verdik çünkü, sosyal medya hükûmetleri deviriyor'

MAGAZİN Haberleri

Sosyal medyada “Pucca” takma ismini kullanan Pınar Karagöz’ün “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçundan 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı hazırlandı.

Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan 5 sayfalık gerekçeli kararda, sanık Karagöz’ün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların, uyuşturucuyu övücü paylaşımlar olması nedeniyle ifade özgürlüğü kapsamına girmediği belirtildi. Sosyal medyanın kitlelerce kullanıldığına işaret edilerek oluşturduğu etkiye değinilen gerekçeli kararda “Bu imkanı kullanarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükûmetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilmiştir” denildi. Gerekçeli kararda, sanık Karagöz’ün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımında, “uyuşturucu kullanımının bir suç olmadığını, insanların geçimini sağlayabileceği bir ekmek kapısı olduğunu ima ettiği” savunuldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...