Şükrü Özyıldız alacak davasını kazandı

Düzenleyen:
Şükrü Özyıldız alacak davasını kazandı

MAGAZİN Haberleri

Ünlü oyuncu Şükrü Özyıldız, geçmişte rol aldığı "Kış Güneşi" dizisinin yurt dışı gelirlerinden pay alamadığı gerekçesiyle yapım şirketine açtığı tazminat davasını kazandı.

Başrolünde oynadığı Kış Güneşi dizisinin yurt dışına açılmasının ardından, projeden herhangi bir pay alamadığını açıklayan Şükrü Özyıldız, o dönemki yapım şirketi Endemol Medya Şirketi'ne dava açmıştı. Davada bilirkişi raporı belli oldu. Buna göre Özyıldız; 65 bin liralık tazminat davasının yanı sıra 13 bin TL'lik icra inkar tazminatını da kazanarak haklı çıktı.

3 YIL ÖNCE OLAYI YARGIYA TAŞIDI
Şükrü Özyıldız,  3 yıl önce Endemol Medya Şirketine dava açmıştı. Mahkeme, yapım şirketinin 65 bin lira alacak ile 13 bin lira icra inkar tazminatı olmak üzere toplamda 78 bin lirayı Özyıldız’a ödemesine karar vermişti. Davayı kazanan Özyıldız, yeniden mahkemeye başvurarak şirketin kendisine yurt dışı gelirlerinin yüzde 4 ve KDV’sinin kendisine ödenmediğini öne sürdü. Özyıldız’ın alacaklı olup olmadığının tespit edilmesi için dava dosyasını bilirkişiye gönderdi.

ÖZYILDIZ'IN ALACAKLI OLDUĞU KESİNLEŞTİ
Yapılan incelemenin ardından dava dosyasına gelen bilirkişi raporunda, “Davalı Endemol Medya, ödeme yaptığına dair dosyada herhangi bir belgeye ulaşılmamıştır. Davalı şirketin dava konusu dizinin yurt dışı satış geliri olarak 2019 ve 2020 yıllarında gelir kaydı bulunmaktadır. Bu kaydın geliri toplamda 3 milyon 584 bin 592 lira 29 kuruştur. Tarafların imzaladığı sözleşmede oyuncu Şükrü Özyıldız’ın yüzde 4 pay alması gerekmektedir. Oyunculuk bedelinden 31 Ocak 2017 tarihinde kesilen serbest meslek makbuz bedelinin düşürülmesinden sonra Şükrü Özyıldız’a ödenmesi gereken miktar 60 bin 808 lira 69 kuruş olabilir” ifadelerine yer verildi.
Mahkeme, taraf avukatlarının bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmaları için duruşmayı erteledi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...