Rusya'da hanedan düğünü: Bir Romanov 100 sene sonra evlendi

Rusya'da hanedan düğünü: Bir Romanov 100 sene sonra evlendi

MAGAZİN Haberleri

Rus Çarlığının son hanedanı olan Romanov ailesinden George Romanov, düzenlenen bir hanedan düğünüyle evlendi. Düğün St. Petersburg'taki tarihi Aziz İsak Katedrali'nde gerçekleşti.

Rus Çarlığının son hanedanı Romanov Ailesinin üyesi George Romanov, Rusya’da 100 yılı aşkın bir aradan sonra düzenlenen ilk hanedan düğünüyle evlendi. Romanov, İtalyan yazar Rebecca Bettarini ile St. Petersburg’daki tarihi Aziz İsak Katedrali’nde dünyaevine girdi.

Rusya'da hanedan düğünü: Bir Romanov 100 sene sonra evlendi
100 yıl sonra ilk defa düzenlenen bir törenle Romanov ailesi üyesi dünya evine girdi

Rusya’da bir asır sonra düzenlenen ilk hanedan düğünü olması nedeniyle dikkati çeken nikâh törenine, çok sayıda davetli katıldı. Tarihte Bol-şeviklerin katlettiği Rus Çarlığının son hanedanı Romanov ailesinin üyesi 40 yaşındaki George Romanov, İspanya’da ikamet ediyor.
Rusya İmparatorluğu’nun son çarı 2’nci Nikolay, eşi ve beş çocuğuyla 1918’de Bolşe-vikler tarafından öldürülmüştü. George Romanov, Nikolay’ın kuzeni Büyük Dük Kiril’in torunu Büyük Düşes Mariya Vladimirovna Romanova’nın oğlu olarak Madrid’de doğmuştu.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...