İrem Derici ve Özge Ulusoy'a 'Instagram reklamı' cezası

İrem Derici ve Özge Ulusoy'a 'Instagram reklamı' cezası

MAGAZİN Haberleri

Reklam Kurulu, şarkıcı İrem Derici ile sunucu Özge Ulusoy'un sosyal medyadaki reklamlarına 114 bin 326 TL ceza kesti

Cevdet Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Reklam Kurulu, vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine şarkıcı İrem Derici'nin kişisel Instagram sayfasından yaptığı "Kozalak Macunu" paylaşımını incelemeye aldı. Kurul, Derici'nin macun hakkında söylediği "bağışıklığı güçlendiriyor, öksürüğe iyi geliyor" gibi sözlerini aldatıcı buldu. Yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre takviye edici gıdalar için bu tür sağlık beyanlarının kullanılmasının kesinlikle yasak olduğunu vurgulayan Kurul, Derici’ye örtülü reklam hükümlerine uymadığı gerekçesiyle 114 bin 326 lira ceza kesti.

İrem Derici ve Özge Ulusoy'a 'Instagram reklamı' cezası
Reklam Kurulu, Instagram'da yanıltırı reklama geçit vermiyor

Manken ve sunucu Özge Ulusoy da aynı firmaya ait “Propolis Macunu” ürünü reklamı yaptığı gerekçesiyle 114 bin 326 lira ceza yedi. Öte yandan, firmanın aynı ürünlerine ilişkin televizyonda ve internet sitelerinde yer alan reklamlarına da müeyyide uygulandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...