Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hapis cezasıyla gündeme gelen Burak Özçivit’ten ilk açıklama geldi

Düzenleyen:
Hapis cezasıyla gündeme gelen Burak Özçivit’ten ilk açıklama geldi

MAGAZİN Haberleri

Ünlü oyuncu Burak Özçivit, Kuruluş Osman'ın çekimleri sırasında set çalışanlarına hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıldan 1 aya kadar hapsi talebiyle dava açılmıştı. Yaşanan olayın basında gündem olmasının ardından Özçivit'in avukatından açıklama geldi. Yakışıklı oyuncunun avukatı tarafından yapılan açıklamada, "Kurgu iddialar sonucu astronomik meblağlar talep edilmiş ve bu talepler karşılanmayınca basına servis edilen gerçek dışı beyanlarla müvekkilin kamuoyu nezdindeki itibarına saldırı düzenlenmiştir" denildi.

Kuruluş Osman dizisinin 8 Aralık 2020 tarihindeki Beykoz Riva'da ki çekimlerinde, Burak Özçivit’in 4 set çalışanına küfür ve hakaret içeren sözler söylediği iddia edilmişti. Özçivit hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

KÜFÜR VE HAKARET ETTİ 

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Beykoz Riva'da çekimleri yapılan Kuruluş Osman dizisinde müştekiler M.B.K, O.Ş. ve A.Ö'nün kamera asistanı, diğer müşteki T.A'nın ise görüntü yönetmeni olarak görev yaptığı anlatıldı. İddianamede, Burak Özçivit'in dizinin başrol oyuncusu olduğu, olay günü Özçivit'in bulunduğu çadırdan çıkarak müştekilere yönelik küfür ve hakaret içeren sözler söylediği belirtildi. Müşteki tarafın sunduğu tanıkların alınan beyanlarında bu olayı doğruladıkları kaydedildi.

Hapis cezasıyla gündeme gelen Burak Özçivit’ten ilk açıklama geldi

UZLAŞMAYA VARILMADI 

Burak Özçivit'in üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli şüphenin oluştuğunun vurgulandığı iddianamede, dosyanın suçun uzlaştırma kapsamında olması sebebiyle uzlaştırmacıya gönderildiği ancak uzlaştırmacı raporuna göre uzlaşma önerisinin olumsuz sonuçlandığı aktarıldı.

4 YIL 1 AY HAPSİ İSTENDİ 

İddianamede, Burak Özçivit'in "zincirleme şekilde alenen hakaret" suçundan 3 aydan 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame gönderildiği Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Oyuncu Özçivit'in yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Hapis cezasıyla gündeme gelen Burak Özçivit’ten ilk açıklama geldi

BURAK ÖZÇİVİT’TEN İLK AÇIKLAMA GELDİ 

Çıkan haberler in ardından Özçivit'in avukatı Serkan Toper, yazılı açıklama yaptı: "Müvekkilim Burak Özçivit hakkında bugün yazılı ve dijital basın mecralarında çıkan haberler in müvekkil hakkında haksız intiba oluşturma çabalarına mahal vermemek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına işbu basın açıklamasının yapılması zarureti hasıl olmuştur. Söz konusu haberler de müşteki sıfatı ile bulunan kişiler Anayasal şikayet hakkını kötüye kullanmışlardır.

“HAKSIZ MENFAAT TEMİNİNE YÖNELİK EYLEMDİR” 

Şikayet hakkının kötüye kullanılması; suçsuzluğunu bilerek haksız davranışlarla kişiyi küçük düşürmek ve haksız menfaat teminine yönelik eylemlerdir. Bir hakkın kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz. Şikayet hakkı kötüye kullanılmıştır ve müvekkile karşı haksız davranış halini alarak dürüstlük kurallarına da aykırı bir eyleme dönüşmüştür.

Hapis cezasıyla gündeme gelen Burak Özçivit’ten ilk açıklama geldi

“İTİBARINA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİR” 

Adli makamlara intikal ettirilmiş kurgu iddialar sonucu müvekkilden astronomik meblağlar talep edilmiş ve bu talepler karşılanmayınca basına servis edilen gerçek dışı beyanlarla müvekkilin kamuoyu nezdindeki itibarına saldırı düzenlenmiştir.

Yargılama sonucu gerçeklerin ortaya çıkacağına, fırsatçılığa ve mesnetsiz iddialara karşı hak ve hakikatin galip geleceğine olan inancımız tamdır. Gerçekler güneş gibidir. Zamanı gelince muhakkak ortaya çıkar. Haksız ve fahiş talepler için ortaya konan bu kurguların Türk Yargısının şaşmaz adaletinden döneceğine olan yüksek inancımızla kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...