Seren Serengil canlı yayında açıkladı: Kan beynime pompalanmıyor

Düzenleyen:
Seren Serengil canlı yayında açıkladı: Kan beynime pompalanmıyor

MAGAZİN Haberleri

Kilo vermek için geçirdiği operasyonlar sonrası Dumping Sendromu'na yakalanan Seren Serengil, 6 ayda 4,5 cm boydan kaybettiğini ve karaciğerinde de sorun olduğunu belirterek "Korkuyorum" dedi.

Zayıflamak için üst üste ameliyatlar geçiren ünlü şarkıcı ve program sunucusu Seren Serengil, yakalandığı 'Dumping Sendromu' yüzünden zor günler geçirmeye devam ediyor. Söylemezsem Olmaz programı sunucularından olan Serengil, canlı yayında sağlığıyla ilgili son durum hakkında bilgi verdi.

"YAVAŞ YAVAŞ ERİYORUM"

Serengil açıklamasında "1.5 yıldır bende arızalar kaldı. Organlarımla alakalı sıkıntılar çıkmaya başladı. Doktor siroza çevirmek üzere olduğunu söyledi. Ameliyatı gerçekleştirmem gerekiyor, yavaş yavaş eriyorum. 6 ayda 4,5 cm boydan kaybettim. Kemik erimesi başlamış. Kan beynime ve kalbime pompalanmıyor. Korkuyorum" dedi.

DUMPİNG SENDROMU NEDİR?

Dumping sendromu, hızlı mide boşalmasının neden olduğu, ishal, mide bulantısı ve yemekten sonra sersemlemiş veya yorgun hissetme gibi bir grup semptomdur. Hızlı mide boşalması, yiyeceğin midenizden on iki parmak bağırsağınıza doğru çok hızlı hareket ettiği bir durumdur.

Bu sendrom, midenin bir bölümünün ya da tamamının alındığı ameliyatlar veya gastrik bypass operasyonu sonrası ortaya çıkabilen ve midenin çok hızlı boşalması ile karakterize bir semptom olarak tanımlanabilir.

Genellikle yemek yedikten 10 ile 30 dakika sonrası karın ağrısı, ishal, kusma, çarpıntı ve kramp gibi şikayetlere neden olabilen dumping sendromu mide çıkışındaki kasların iptal edilmesi nedeniyle midedeki besinlerin kontrolsüz bir şekilde ince bağırsaklara boşalması sonucu oluşur. Bu durum ani ve çok hızlı bir şekilde gelişir ve çoğunlukla şeker içeren yiyeceklerin tüketilmesinden sonra ortaya çıkar.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...