‘Z kuşağı oy kullanmasın’ diyen Hakan Ural’a Behzat Uygur’dan imalı cevap

Düzenleyen:
‘Z kuşağı oy kullanmasın’ diyen Hakan Ural’a Behzat Uygur’dan imalı cevap

MAGAZİN Haberleri

Bir televizyon kanalında yorumculuk yapan Hakan Ural, canlı yayında 'Z kuşağı'na dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 'Z kuşağı oy kullanmamalı' diyen Ural, tepkilerin odağı oldu. Sosyal medyada gündem olan Hakan Ural’a Behzat Uygur’dan cevap gecikmedi.

'Neler Oluyor Hayatta' isimli televizyon programında yorumculuk yapan eski oyuncu Hakan Ural, 'Z kuşağı eski siyasetçileri ne kadar tanıyor?' başlığıyla yapılan bir sokak röportajını değerlendirdi. Ural, Z kuşağı ile ilgili sosyal medyada çok konuşulan ifadeler kullandı. Sözlerinden dolayı gündem olan Hakan Ural’a bir tepki de tiyatrocu Behzat Uygur’dan geldi.

Ural, Z kuşağına ilişkin yaptığı yorumda "Ülkede siyasetle bir alakan yok. Ülkenin kendisiyle ilgili yakın geçmişini bilmiyorsun, geçmişini bilmiyorsun. Bugün bu ülkede ne olduğunu bilmiyorsun, bu ülkenin nelerle mücadele ettiğini bilmiyorsun, idelolojik olarak olgunlaşmış düşüncen ve fikrin yok ama oy atıyorsun. Belirleyicisin. Çok üzücü ve ürkütücü değil mi bu?" ifadelerini kullandı. Ural, "Ben rica ediyorum gerçekten, bu farkındalığı yoksa oy kullanmamaları lazım bence" dedi.

Tepkilerin ardından Hakan Ural, Instagram’dan açıklama yaparak kendini savundu. Ural açıklamasında, “Bir spor kulübüne başkan seçiyorken bile alacağı oyuncu, teknik direktör vaadi, kriteri kabul edilerek oy verilir. Apartmana yönetici seçilirken aidat indirimi veya otopark vaadi gibi şeyler kriter alınır. Böylesine ateşten gömlek bir coğrafyada 40 yıldan beri onlarca terör örgütü ile mücadele ediyorken Kıbrıs meselesinden tut da doğu, Akdeniz, orta doğu ekonomisine, emperyal güçlere, hakimiyete, siyonizme kadar var olan zor bir dünyada acaba kim hangi kritere göre oyunu kullanacak dedim. İronide yaptım, yakışıklılığa, boya, tuttuğu takıma göre mi vs. diye. Bunu alıp başını sonunu kesip ‘Z kuşağı oy kullanmadı’ya çevirip Hakan'a hücuma çevirenler hakikaten komik, aciz ve çapsızdır" ifadelerini kullandı.

BEHZAT UYGUR’DAN HAKAN URAL’A CEVAP

Hakan Ural’ın sözleri Twitter’da gündem olurken ünlü sunucuya tepkiler de gecikmedi. Olay olan sözlere Behzat Uygur’dan da cevap gecikmedi. Uygur, “Sorun Z kuşağı değil, sabah kuşağı” diyerek Ural’a imalı bir cevap verdi.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...