Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurtlar Vadisi'nin 'Deve Tuncay'ı Osman Wöber hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Kurtlar Vadisi'nin 'Deve Tuncay'ı Osman Wöber hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri

Adını Kurtlar Vadisi dizisindeki "Deve Tuncay" rolü ile geniş kitlelere duyuran oyuncu ve yönetmen Osman Wöber hayatını kaybetti.

 Kurtlar Vadisi serisinde canlandırdığı Tuncay Kantarcı karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu ve yönetmen Osman Wöber, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Acı haberi, ünlü oyuncu Zafel Algöz sosyal medya hesabından duyurdu.

ACI HABERİ ZAFER ALGÖZ DUYURDU

Zafer Algöz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili arkadaşımız Osman Wober’ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Kurtlar Vadisi'nin 'Deve Tuncay'ı Osman Wöber hayatını kaybetti

62 yaşında hayata gözlerini yuman Osman Wöber, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatroya başladı. Oyuncu ve sunucu Müge Wöber'in eşi olan ünlü isim, Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur'un yazdığı oyun olan Kamyon'un yönetmenliğini yaptı.

OSMAN WÖBER KİMDİR?

Osman Wöber 27 Şubat 1960'da Ankara'da doğdu. Avusturyalı-Türk oyuncu ve yönetmen olan Osman Wöber Kurtlar Vadisi serisinde canlandırdığı Tuncay Kantarcı karakteriyle tanındı.

Baba tarafından Avusturyalı olan Wöber, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.

1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. Goethe Enstitüsü bursuyla iki kez Almanya'nın çeşitli tiyatrolarında incelemeler yaptı, çalışmalarında bulundu.

2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosunun başına getirildi ve bu görevi 2009'a kadar sürdürdü. Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur'un yazdığı oyun olan Kamyon'un yönetmenliğini yaptı. Sekizinci Saat, Cumhuriyet gibi filmlerde roller üstlendi.

Osman Wöber, oyuncu ve sunucu Müge Wöber'in eşidir.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...