23 Nisan'da koltuğa oturmak tarih oldu

23 Nisan'da koltuğa oturmak tarih oldu

Politika Haberleri

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklar artık devlet adamlarının makam koltuğuna oturmayacak. 23 Nisan'da görmeye alıştığımız kareler bu seneden itibaren olmayacak.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklar artık devlet adamlarının makam koltuğuna oturmayacak. 23 Nisan'da görmeye alıştığımız kareler bu seneden itibaren olmayacak. Ulusal ve Resmi Bayramlardaki Törenler Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklara koltuk devretme uygulaması kaldırıldı. Değişiklik, ilk defa bu yıl uygulanacak. Kararın gerekçesi, makam koltuğu uygulamasının çocuklar arasında olumsuz rekabete sebep olması. Uygulamanın iptalinin gerekçelerinden biri de, koltuğa oturacak öğrencilerin seçim sürecinde çocukların ve ailelerin yaşadığı stres olarak gösteriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...