Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2019’a yeni bir MHP ile

2019’a yeni bir MHP ile

POLİTİKA Haberleri

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alpraslan Türkeş’in 4 Nisan 1997’de vefatından sonra bayrağı devralan Devlet Bahçeli, 9’uncu kurultayına hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, il ve ilçe kongrelerini bitiren MHP, 18 Mart’ta yapacağı 12. Olağan Büyük Kurultay hazırlıklarını tamamladı. Sloganı “Milli duruş, şuhedaya vefa, millete beka” olan kurultayın müziği ise sözlerini, Bahçeli’nin halen partide görevli emektar fotoğrafçısı Ayhan Günaydın’ın yazdığı “2023 Marşı” oldu. Bahçeli’nin Genel Başkanlık seçiminde tek aday olduğu ve güven tazeleyeceği kurultayda, MHP’yi 2019 seçimlerine taşıyacak yönetim kadroları da şekillenecek. Kurultayda, bin 207 delegenin oy kullanması bekleniyor. Seçimlere, AK Parti ile yapacakları “Cumhur İttifakı” adı altında girme kararı alan Bahçeli’nin, partisinin hem Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) hem de Başkanlık Divanında yeni isimlere yer vermesi bekleniyor. Partide daha önce Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Baş Danışmanlığı görevlerinde bulunan Bahçeli, 6 Temmuz 1997’de erteleme üzerine tekrar yapılan kongrede ilk defa genel başkanlık koltuğuna oturmuştu. Öte yandan, Ankara Spor Salonu’ndaki kurultayda, Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla konser programının olmayacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...