Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan and açıklaması

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan and açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın öğrenci andı kararı ile ilgili, ''Bizim andımız İstiklal Marşımızıdır, ondan daha güçlü bir and olabilir mi? İstiklal Marşımızla beraber yolumuza devam ediyoruz. Ben Türküm ama Türkçü değilim, böyle yaparsak biz kendi değerlerimizle çatışırız.'' ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili sert bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gazeteci kılıklı provokatörler ekrandan kin kusmaya başladı'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde; 

Andımız konusunda Danıştay'ın kararının ardından sosyal medyada, bazı yayın organlarında çıkanlar kararlılığımızı daha da artırdı. İçerik itibarıyla bu metin, bu milletin kültürünü, bakışını ortaya koyan bir metin değildir. Bizim andımız İstiklal Marşı'mızdır. İstiklal Marşı'ndan daha güzel bir ant olabilir mi? Kimse Türklüğünü inkar etmiyor ki. Ben Türk'üm, Türkçü değilim. İslam, ırkçılığı reddeder. Bu metin ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir. Gazeteci kılıklı provakatörler ekranlardan kin kusmaya başladı. Kimi sözde hukukçuların, televizyonlarda Türkçe ezan zulmünü bile tekrar dillendirenler oldu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...