Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halkbank'ta olumlu gelişmeler olacak

Halkbank'ta olumlu gelişmeler olacak

POLİTİKA Haberleri

ABD Başkanı ile son dönemin ‘en olumlu ‘ görüşmesini yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkbank davasında yeni ve olumlu adımların gündeme geleceğini müjdeledi.

Yücel KAYAOĞLU
ANKARA

TRUMP’LA PARİS’TE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEĞİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD Başkanı Trump’la yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili bilgi veren Erdoğan, “Suriye’deki gelişmeleri görüştük. Bizim hedefimiz, bir an önce Menbiç'ten terör örgütleri PYD/YPG'nin çıkmasıdır” dedi. Erdoğan, 10-11 Kasım'da Paris'te düzenlenecek uluslararası toplantıda Başkan Trump’la görüşeceğini belirterek, “Orada Trump'la daha farklı konuları ele almak üzere yüz yüze görüşme imkanımız olacak" dedi.

DANIŞTAY'IN KARARI İYİ NİYETLİ DEĞİL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi'nde Danıştay'ın öğrenci andı kararını eleştirdi. Her şeyden önce bir daha hiç kimsenin siyasi hırsları uğruna bu ülkenin gençlerini kardeş kavgasına sürüklemesine fırsat verilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Vesayet özlemiyle yanıp tutuşanların eskiden olduğu gibi belli kavramları, belli figürleri istismar etmesine müsaade etmeyeceğiz. Danıştay'ın 'Andımız' kararı sonrasında gerek sosyal medyada gerekse de kimi yayın organlarında şahit olduğumuz manzaralar, açık söylüyorum, bu konudaki kararlılığımızı daha da artırmıştır. Çünkü bu metin, bu ülkede ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir. Bu bir. Metne baktığın zaman, bu metin içerik itibarıyla bu milletin kendisini, bu milletin kültür, medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metin değil. Bizim andımız, İstiklal Marşımızdır ve İstiklal Marşımızla beraber yolumuzla devam ediyoruz. İstiklal Marşımızdan daha güzel, daha güçlü bir ant olabilir mi? Yok ama bunlar işte böyle çıkarmışlar, her şeyi bir birine karıştıran, saçma sapan bir şeyle gençliği yönlendirmenin gayreti içerisindeler."
"Kimse Türklüğünü inkâr etmiyor ki ama Türkçülük yapmıyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, bu noktada meselenin bu olduğunu vurguladı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

YENİDEN PİYASAYA ÇIKTILAR
"Ben Türküm ama Türkçü değilim. Eğer böyle yaparsak biz kendi değerlerimizle çatışırız. Dinimiz İslamla çatışırız. İslam ırkçılığı reddediyor, ırkı reddetmiyor. Tam aksine 'Biz sizi kabileler hâlinde yarattık' diyor Rabbimiz ama arkasından geliyor, ne diyor? 'Birbirinizle iyi tanışasınız, anlaşasınız' diye. Kavga edesiniz diye değil. Bu gerçeği görmemiz lazım. Bu gerçeği gördüğümüz zaman zaten mesele halloluyor. İyi niyet eseri olmadığına inandığım bu kararı, kimi çevreler baskıcı, antidemokratik ideolojilerine yakılmış bir yeşil ışık gibi algıladılar. Millete tepeden bakan, insanımızı 'takunyalı, makarnacı, kömürcü, göbeğini kaşıyan adam' diyerek aşağılayanlar, uzun zaman sonra ilk defa yeniden piyasaya çıktılar. Kararın hemen akabinde gazeteci kılıklı provokatörler, yıllardır içlerinde biriktirdikleri kin ve nefreti ekranlardan adeta kusmaya başladı, kendi ekranlarından. Hatta cübbelerini darbeci zihniyete kiraya veren kimi sözde hukukçuların Andımız kararını bahane ederek merhum Menderes'in 68 sene önce son verdiği Türkçe ezan zulmünü tekrar dillendirdiğine şahit olduk."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...