Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Meydanı denizdeki haydutlara bırakmayız

Erdoğan: Meydanı denizdeki haydutlara bırakmayız

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, Doğu Akdeniz’de araştırma yapan Türk gemisini taciz etmeye kalkan Yunanistan’ı uyardı. “Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Doğu Akdeniz’deki doğal kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyiz” dedi. Erdoğan, İstanbul Tersanesi Komutanlığında düzenlenen, MİLGEM Projesinin üçüncü gemisi TCG Burgazada’nın Deniz Kuvvetleri’ne teslimi ve yeni tip denizaltı Aydınreis’in ilk kaynak törenine katıldı.
İlk kaynak töreni Eylül 2013, denize indirme töreni ise Haziran 2016’da yapılan Burgazada korvetinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini belirten Erdoğan, tasarım, inşa, donatım ve tedarik işlemleri yerli ve millî imkânlarla yürütülen MİLGEM Projesi’nin ürünü olan Burgazada korvetinin ülkeye, millete ve Deniz Kuvvetleri’ne hayırlı olmasını diledi.
Son dönemde, Doğu Akdeniz ve Ege’de yaşanan hadiselerin ülkenin Deniz Kuvvetleri’nin en az diğer unsurları kadar güçlü olması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
Türkiye’yi âdeta denize ayak basamayacak hâle getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz. Aynı şekilde Doğu Akdeniz’deki tabii kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak âdeta gasbedilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bizim kimsenin hakkında, hukukunda, hele hele toprağında gözümüz yoktur. Biz sadece ülkemizin ve kardeşlerimizin haklarını koruyoruz. Türkiye’ye rağmen Doğu Akdeniz’de veya Ege’de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye’deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız. Sabırlı ve uzun bir çalışmanın, alın terinin, farklı alanlardaki birikimlerin bir araya gelmesinin büyük bir ürünü korvetlerimiz hizmete girdikçe sözümüz denizlerde daha derin yankılar yapmaktadır. Çünkü bizim bu gemilerimiz sadece bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde tasarlanmış ve inşa edilmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kaynak töreni yapılan ve serisinin dördüncü denizaltısı olacak Aydınreis’in de denizlerdeki gücün sembollerinden olacağını söyledi.
Tasarımı ve üretiminin karmaşıklığı sebebiyle dünyada oldukça zor bir iş olarak kabul edilen denizaltı üretiminde gelinen seviyenin iftihar verici olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin 1960’lı yıllara kadar bırakın savaş gemisi, denizaltı üretmeyi, elindeki mevcut filonun bakımını dahi yurt dışında yaptırmak zorunda olduğu hatırlandığında, bu başarının öneminin daha iyi anlaşılacağını dile getirdi.

 MİLLÎ DENİZALTI GELİYOR;
 Erdoğan’ın ilk kaynağını yaptığı yeni tip denizaltı Aydınreis, yakıt ikmaline gerek kalmadan okyanusu aşarak Amerika’ya gidip geri gelebilecek. Sessiz seyir yapma kabiliyetiyle sahip denizaltı; 68 metre boyunda, 13 metre yüksekliğinde ve bin 850 ton ağırlığında olacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...