Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahçeli ateş püskürdü: Haram zıkkım olsun!

Bahçeli ateş püskürdü: Haram zıkkım olsun!

POLİTİKA Haberleri

“Dövizin artışı ile zam yapanlar indirim yapmazlarsa kazandıkları haramdır, zıkkımdır, burunlarından gelecektir!”

Ebru Karatosun ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, doların düşüşü sonrası indirim yapılmadığına dikkat çekerek “Yüzde 10’luk fiyat indirimlerinin etkisi sınırlı olmuştur. Haksız kazanç, yağmacılık, vurgunculuk ayıptır, ahlaksızlıktır, edepsizliktir” dedi. Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi: Hayat pahalılığı her insanımızı tehdit etmektedir. Böylesi bir zamanda fabrikalar niye yanar, hatta niye yakılır? Hiç kimse aklımızla alay etmesin. Ekonomik teröre, küresel operasyonlara karşı aslanlar gibi mücadele etmiş Türkiye’nin kasten ve kundaklama yöntemleriyle istihdam meşalesini söndürmek, istikbal yürüyüşünü sekteye uğratmak, bu bahaneyle fırsatçılık ve simsarlık yapmak rezilliktir, gayri millîliğin karanlık resmidir. Enflasyon canavarı başını çoktan kaldırmıştır. Yüzde 10’luk fiyat indirimlerinin etkisi sınırlı olmuştur. Dileğimiz ekonominin hareketlenmesidir. Haksız kazanç, yağmacılık, vurgunculuk ayıptır, ahlaksızlıktır, edepsizliktir. Dövizin yükselişinden fiyatları artıranlar, inince geri almazlarsa kazandıkları her lira haramdır, zıkkımdır, burunlarından gelecektir. Tencerede pişirip kapağında yiyen, kıt kanaat geçinen sessiz milyonların, gramla alış veriş yaptığından aç yatıp aç kalkan çaresizlerin tavizsiz sözcüsüyüz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasındaki telefon diplomasisi diyalogların yeniden kurulmasından dolayı anlamlıdır. Türkiye’yi kurnazca ve kurulan tuzaklarla yeni bir çözüm sürecine çekme, yeni bir çözülme fırtınasına sokma arayış ve çabaları varsa, bilinmelidir ki, Türk milleti altın kâse içinde servisi yapılan öldürücü zehri asla içmeyecek, bu oyuna kesinlikle gelmeyecektir. Terörle masa kurulmaz, teröristlerle müzakere yapılmaz. Teröristlerle Kürt kökenli kardeşlerimizi eşitlemek şerefsizliktir. Kürt kökenli kardeşlerimiz canımızdır.

TÜRKÇÜLÜĞÜMÜZLE UĞRAŞMAYIN
Türkçülük ve andımız ile ilgili tartışmalara değinen Bahçeli, “Son günlerde Türklük konuşuluyor. Nerede kimliksizliğin tutsağı olan varsa, nerede soyu sopu karışık kişi bulunuyorsa ekranlara geçip ahkâm kesiyor. Söyleyiniz bize; asıl siz kimsiniz? Türk milletini tartışmak, Türk ve Türkçülük üzerinden kara kampanyalar düzenlemek düşmana koz vermek, emperyalizme selam yollamaktır. Türkçülüğü ırkçılıkla bir ve aynı gören kim varsa tarihi ve devasa bir hatanın tam ortasındadır. Biz Türklüğümüzle övünürüz, çünkü Türk oğlu Türk’üz. Türkçülük ırkçılık değildir. Andımızı okumak, okunmasını istemek, haşa ve kat’a ezanın Türkçe okunmasına çanak tutmak hiç değildir. Türkçülüğümüzle uğraştırmayız, kara çaldırmayız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...